مخمر ساکارومایسس سرویزیه (به انگلیسی: Saccharomyces cerevisiae) مهم‌ترین مخمر صنعتی برای تولید محصولات بیوشیمیایی، پروتئین‌های نوترکیب و پروتئین تک‌یاخته است. سردهٔ ساکارومایسس شامل دو گونهٔ مشهور ساکارومایسس سرویزیه و ساکارومایسس بولاردی "Saccharomyces boulardii" است. ساکارومایسس سرویزیه که به مخمر نان نیز معروف است، در تخمیر الکلی خمیر نان و آبجو و دیگر منابع کربوهیدراتی نقش دارد. طی این فرایند مخمر با تغذیه از قند، الکل و کربن دی‌اکسید تولید می‌کند. "ساکارومایسس بولاردی" به عنوان یک مکمل پروبیوتیک در پزشکی کاربرد دارد. ساکارومایسس سرویزیه مهم‌ترین مخمر برای تولید نان، آبجو، شراب و … است؛ که فرایند تبدیل قند به الکل و کربن دی‌اکسید در فرایند تهیهٔ شراب از انگور توسط این مخمر انجام می‌شود. با رسیدن الکل به میزان حدود پانزده درصد مخمرها به علت وجود الکل می‌میرند و عمل تخمیر متوقف می‌شود. برای همین درصد الکل شراب از ۱۵٪ بالاتر نمی‌رود.

-

Saccharomyces cerevisiae، که به عنوان مخمر شراب نیز شناخته می شود، یک مخمر تک سلولی است که نقشی حیاتی در فرآیند شراب سازی ایفا می کند. این مخمر به طور طبیعی در آب انگور یافت می شود و برای تبدیل قند موجود در آب انگور به الکل و دی اکسید کربن استفاده می شود.

-

مزایای استفاده از Saccharomyces cerevisiae در شراب سازی:

  • تخمیر قابل اعتماد و کارآمد: مخمر Saccharomyces cerevisiae به طور قابل اعتمادی قند را به الکل تبدیل می کند و فرآیند شراب سازی را آسان می کند.
  • طعم و تنوع: سویه های مختلف مخمر طعم های منحصر به فردی به شراب می بخشند و تنوع زیادی را در تولید شراب ایجاد می کنند.
  • سازگاری با محیط زیست: مخمر Saccharomyces cerevisiae یک میکروب طبیعی است و استفاده از آن در شراب سازی از نظر زیست محیطی پایدار است.

علاوه بر Saccharomyces cerevisiae، مخمرهای دیگری نیز در شراب سازی استفاده می شوند. با این حال، Saccharomyces cerevisiae به دلیل عملکرد قابل اعتماد، طعم دلپذیر و تنوع سویه ها، محبوب ترین مخمر در شراب سازی باقی مانده است.